zaterdag 11 november 2017 10:00
Hilversum (let op: nieuwe locatie)

Ledendag ESTA najaar


Ledendag ESTA najaar is op zaterdag 11 november van 10:00 - 16:00 uur


Locatie is nieuw: Hilversum, Torenlaan 25


Er zijn nu (het is half september) al 5 aanmeldingen. Kom je ook?


AANMELDEN: stuur even een mailtje naar:
Onderwerp ESTA-dag op 11 november:


Een duik in de speelmuziek van Telemann

 

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Telemann is gestorven. Een mooi thema voor onze ledendag, op zaterdag 11 november in Hilversum. Met Elske Tinbergen die ons wegwijs zal maken in de continuo-partijen en de melodiepartijen van enkele cellowerken van Telemann, en barokspecialist Antoinette Lohmann die met ons gaat werken aan enkele vioolsonates. Instrumenten mee dus!

 

Georg Philipp Telemann (1681-1767) is volgens het Guinness Book of Records de meest productieve componist in de geschiedenis, met meer dan 2000 werken op zijn naam (met in totaal meer noten dan Bach en Händel samen, zo gaat het verhaal). Zijn enorme oeuvre bestaat uit opera’s, veel kerkmuziek, waaronder cantates, oratoria, passiemuziek, motetten en psalmen, en meer dan duizend instrumentale werken, zowel kamermuziek als orkestmuziek. Hij was in zijn tijd de beroemdste componist en musicus in Duitsland, belangrijker dan Bach. Veel van zijn muziek is geschreven voor de ‘gewone’ muzikanten uit zijn tijd, om in huiselijke kring te spelen. Vandaar dat er voor ons zo’n schat aan goed speelbare stukken zijn overgebleven.

Het thema ‘Telemann’ leent zich daarom uitstekend voor de ESTA-dag, met het oog op onze leerlingen. Elske Tinbergen, gespecialiseerd in barokcello, neemt ons mee aan de hand van een aantal cellosonates. Daarbij gaat ze het eerste deel van de dag in op de continuo-partij, en het tweede deel van de dag op de melodiepartijen. Elske werkt deze dag samen met Antoinette Lohmann (die ook op de conferentie in Middelburg een paar zeer inspirerende barokworkshops heeft gegeven). Antoinette duikt met de (alt)violisten in een paar vioolstukken van de beroemde componist. Een deel van de dag gaan we ook zeker samenspelen met z’n allen!

Nieuws


Het bestuur is verheugd dat studente Godelieve Voorhoeve is verkozen tot bestuurslid van ESTA op de ALV van 4 maart in Eindhoven.


Zij zal zich vooral storten op de nieuwe website (die zeer binnenkort in de lucht zal zijn) & ESTA meer bekend maken onder studenten.


Veel succes!Het leerplan kunt u hier downloaden